dimecres, 11 de maig del 2011

Desastres al Mogent (IV)

Els abocaments de runes i terres al Pla de Can Font, al costat del Sargar, a la Roca del Vallès encara continuen. No paren de passar camions per les pistes a part de la maquina que treballa anivellant els abocaments.
Vista general de la muntanya de runes i la màquina treballant a les llacunes properes al Sargar (La Roca del Vallès)

A més, a la part del riu Mogent a Vilanova del Vallès, concretament a la zona del Pla del Mot, tot i el cartell que indica que el Mogent és part de la xarxa natura 2000, s’estan realitzant unes obres dins del mateix curs d’aigua amb maquinaria pesada. A més, per condicionar l’accés a les màquines s’ha eliminat tota la vegetació d’un tram del riu amb el que això comporta a l’època de nidificació de moltes espècies d’ocells.

Cartell Xarxa Natura 2000 al riu Mogent (Vilanova del Vallès)

Obres al propi curs del riu al tram del Pla del Mot (11/5/11)

També, concretament al tram final de riu, que arriba fins al pont de la carretera Granollers – El Masnou a Vilanova del Vallès, es permet la pastura d’un ramat d’ovelles i cabres que eliminen la vegetació natural de ribera i a més, es tracta del tram més desforestat del riu, amb pràcticament absència d’arbres i presència residual de canyís i boga, això si, presència absoluta de canya (espècie introduïda).

Ramat d'ovelles i cabres al Pla del Mot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada