dijous, 9 de juny del 2011

Observacions destacades Maig 2011

OCELLS
- Guatlla (Coturnix coturnix): mascle cantant als camps del Torrent del Pla a Cardedeu (Javi Mendoza). Citació tardana
- Enganyapastors (Caprimulgus europaeus): un exemplar el 13/5/11 al Torrent del Foguerar a Les Franqueses del Vallès (Javi Mendoza). Citació tardana
- Siboc (Caprimulgus ruficollis): un exemplar el 2/5/11 a la Serra de Ca l'Estraguès a Cardedeu (Javi Mendoza)
- Falciot pàl·lid (Apus pallidus): un exemplar a la zona de l'antic abocador de Cardedeu el 19/5/11, primera observació per la conca del Mogent i per Cardedeu (Javi Mendoza)
- Tallareta vulgar (Sylvia communis): un exemplar el 7/5/11 a Sta. Agnès de Malanyanes (La Roca del Vallès) (Toni Alonso). Citació tardana
- Bosqueta vulgar (Hippolais polyglotta): un mascle el 3/5/11 a la baga de Can Carbonell a Les Franqueses del Vallès (Javi Mendoza)
- Papamosques gris (Muscicapa striata): un exemplar el 1/5/11 a Vilanova del Vallès (Oscar Bargalló)

MAMÍFERS
Destacar aquest mes l’elevat nombre d’Erinaceus europaeus (Eriçó fosc) morts a les carreteres de l’àrea de la conca del Mogent i l’observació d’un Meles meles (teixó) a Ca l’Atmetllatar (Les Franqueses del Vallès) el 2/5/11 (Javi Mendoza)

RÈPTILS
Diverses observacions de Mauremys leprosa (tortuga de rierol) a zones del riu Mogent i una Rinechis scalaris (Serp blanca) a la zona de la Serreta (Cardedeu) el 31/5/11 (Javi Mendoza)

AMFIBIS
Diverses observacions d’Epidalea calamita (gripau corredor), Pelophylax perezi (granota verda) i Alytes obstetricans (tòtil) per l’àrea de la conca del Mogent (Andrés García i Javi Mendoza)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada