divendres, 28 de febrer del 2014

Rèptils: El Vidriol



El vidriol (Anguis fragilis) (Lución/ Slow Worm) és un rèptil que podem observar a la conca del Mogent. Es tracta d’una espècie que pot arribar als 50 cm de llargada, presenta unes escames molt llises i té aspecte de serp. La coloració varia del bru al gris o tons rogencs. Els mascles tenen una coloració més uniforme i sovint les femelles presenten una línia vertebral, el ventre i els costats més foscos. Els individus joves són de color platejat o daurat per sobre i amb la línia vertebral, el ventre i els costats molt foscos.

Es pot trobar en clars i marges de boscs, herbassars i zones de matollar on passa gran part del temps entre la vegetació densa o bé sota la superfície entre les arrels i el sòl tou. Com altres rèptils, en el període més fred hiverna i ho poden fer en grups de diferents individus. S’alimenta d’artròpodes, bavoses, cucs de terra, cargols o fins i tot, d’altres rèptils.

A la conca del Mogent, es troba ben distribuït (tot i que no és gaire fàcil d’observar) i hi ha zones on sembla ser relativament abundant.

Vidriol a Santa Agnès de Malanyanes (Foto: Javi Mendoza)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada