divendres, 14 de febrer del 2014

Mamífers: Conill de bosc



Un dels mamífers més fàcil d’observar, fins i tot a plena llum del dia, és el conill (Oryctolagus cuniculus). Es tracta d’un mamífer de mida mitjana que no arriba als 2 kg de pes. Orelles llargues característiques, cua blanca en la cara inferior i de color grisenc a la part superior. El cos és de color grisenc amb la part ventral més clara.

Conill de bosc (Oryctolagus cuniculus) (Foto: Javi Mendoza)


El conill és una espècie originària de la península Ibèrica, viu sobretot en zones obertes, matollars i boscos mediterranis. A la conca del Mogent, és força abundant sobretot als medis agroforestals de la plana.

La seva presència a la natura és fàcil de detectar gràcies a la presència de l’acumulació dels seus excrements i als caus on viuen, sovint situats als marges dels camps de cultiu.

 
Excrements de conill (Foto: Javi Mendoza)

Es tracta d’una espècie que pateix una forta pressió cinegètica en tots els municipis de la conca, a més, és una espècie que forma part de l’aliment de la gran majoria de carnívors que habiten la zona. Les seves poblacions pateixen grans fluctuacions degut a dues malalties (mixomatosis i malaltia hemorràgica vírica) que a més, han comportat la disminució de les seves poblacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada