dimarts, 15 de maig del 2012

Tritó verd


El tritó verd (Triturus marmoratus) és un amfibi urodel que ha disminuït força les seves poblacions degut a la destrucció del seu hàbitat com a conseqüència  de la expansió urbana i l’ús abusiu de pesticides i fertilitzants entre d’altres. Es considera que les poblacions catalanes més amenaçades són les més properes a l’àrea metropolitana de Barcelona, com és el cas de les comarques del Maresme i el Vallès Oriental. En l’actualitat hi ha un projecte de recuperació d’hàbitats i reproducció en captivitat de l’espècie als parcs Serralada Litoral i de Marina.

Concretament, en les localitats de la conca del Mogent, l’espècie ha desaparegut o ha reduït força les seves poblacions com a conseqüència de l’abandó de basses agrícoles i la destrucció del seu hàbitat. Ahir, 14/5/12, vam trobar l’espècie en una bassa agrícola, conservada i sense presència de peixos, del terme de Sant Antoni de Vilamajor on a més, vam observar individus de granota verda (Pelophylax perezi) (Arianna Campanales i Javi Mendoza).

Recordem que estem recopilant dades de la presència d’amfibis a la conca del Mogent i que si disposeu d’observacions ens les podeu enviar a l’adreça que podeu trobar al blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada