dilluns, 23 d’abril del 2012

Dies de migració!


Ahir, 22/4/12, va ser un dia de forces arribades prenupcials. Es van observar hortolans (Emberiza hortulana), colltort (Jynx torquilla), oriol (Oriolus oriolus), orenetes cua-rogenques (Cecropis daurica), abellerols (Merops apiaster), gamba roja vulgar (Tringa totanus) i com a més destacat, un fumarell carablanc (Chlidonias hybrida) al Club de Golf de Vilalba. Aquesta observació es tracta de la segona per la conca del Mogent i alhora la segona pel Vallès Oriental, on la cita anterior és d’un individu remuntant el Mogent a La Roca del Vallès el 18/5/84 (Ribas 2000).
Avui, 23/4/12, quatre noves arribades; falcó mostatxut (Falco subbuteo), valona (Tringa glareola), trobat (Anthus campestris) i morell de cap roig (Aythya ferina).

Morell de cap roig (Aythya ferina) a Vilalba (Javi Mendoza)
Valona (Tringa glareola) a Vilalba (Javi Mendoza)



Fumarell carablanc (Chlidonias hybrida) a Vilalba (Javi Mendoza)


Podeu veure més fotografies del fumarell carablanc (i altres) al blog del company Carles Llebaria: http://arn-naturalistesdelaroca.blogspot.com

Tot i aquestes ultimes arribades prenupcials encara queden espècies per arribar com el còlit gris, còlit ros, capsigrany, aligot vesper, balquer i boscarla de canyar entre d’altres (Javi Mendoza)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada