dimarts, 29 de gener del 2013

Espais: Torrent de la baga d'en Cuc - Castanyer Gros

Aquest espai es troba dins del parc natural del Montseny i pertany al terme municipal de Cànoves i Samalús.




És tracta d’una zona molt forestal on domina l’alzina Quercus ilex principalment, i a la zona del Torrent de la Baga d’en Cuc és el vern Alnus glutinosa i els avellaners Corylus avellana els arbres més abundants.



La fauna més característica que podem observar són els petits ocells forestals com per exemple la mallerenga carbonera Parus major o el cargolet Troglodytes troglodytes. Durant la tardor – hivern és molt fàcil veure grups de lluers Carduelis spinus alimentant-se de les llavors del vern. Si ens fixem, podem observar diferents rastres de mamífers i en les condicions adients alguns amfibis com la salamandra Salamandra salamandra terrestris o el gripau comú Bufo spinosus.
La zona es pot recórrer fàcilment ja que hi ha un camí que voreja pràcticament tot el recorregut del Torrent. Per aquest mateix camí, es pot arribar al Castanyer Gros de Can Cuc. Aquest castanyer (de més de 500 anys) de gairebé 4 metres de diàmetre, fou declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya l’any 1988 i és l’arbre més gruixut del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada