dilluns, 4 de juny del 2012

Espais: La vall de Vallforners


Aquest espai pertany als termes municipals de Cànoves i Samalús i de Tagamanent. Es tracta de la zona de major altitud de la conca del Mogent, arribant a una altitud màxima de 1318 m al cim del Sui. Com indica el nom de la vall, trobem el naixement i tram alt de la riera de Vallforners. La riera neix a uns 1260 m sota el pla de la Calma per la confluència de tres torrents i recorre en el seu primer tram una vall llarga i estreta amb vessants de fort pendent. Es tracta d’una zona molt forestal, principalment coberta per vegetació mediterrània (alzinar), a excepció de la vegetació de ribera que creix resseguint el traçat de la riera de Vallforners. En alguns vessants més ombrívols i humits trobem castanyers i poc abans d’arribar al pla de la Calma trobem els pocs llocs de la conca on podem trobar faigs.
El Sui des del pla de la Calma

Pla de la Calma - Casanova de Vallforners - Casa Nova del Bellit

Riera de Vallforners

Vall de Vallforners


És una zona ideal per la observació d’ocells forestals (especialment passeriformes i diferents espècies de rapinyaires diürns i nocturns) i per observar espècies com l’escorxador, botxí, cotoliu, trobat, etc. especialment als prats i landes del pla de la Calma. També es fàcil l’observació d’algunes espècies d’amfibis, orquídies i papallones per la vall.
Gripau comú (Bufo bufo)

Faig (Fagus sylvatica)

Flors de maduixera (Fragaria vesca)

Larva de salamandra (Salamandra salamandra)




Hi ha altres llocs d’interès a la vall com per exemple, l’embassament de Vallforners, el castanyer de Can Cuc (de major diàmetre de Catalunya), el pou de glaç, l’ermita de Sant Salvador de Terrades, etc.
Embassament de Vallforners

Pou de glaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada