divendres, 28 de febrer del 2014

Observacions destacades Febrer'14



· Anas clypeata (Ànec cullerot/ Cuchara europeo/ Northern Shoveler): continua el mascle al Club de Golf de Vilalba (La Roca del Vallès) de moment observat fins 28.2.14 (Toni Alonso i Javi Mendoza)

· Fulica atra (Fotja vulgar/ Focha común/ Eurasian Coot): 6 exemplars a la bassa d’una gravera a Llinars del Vallès el 3.2.14 (Javi Mendoza)

· Vanellus vanellus (Fredeluga/ Avefría europea/ Northern Lapwing): 15-27 exemplars a les Planes – Aiguabarreig de moment observat fins el 10.2.14 (Javi Mendoza)

· Upupa epops (Puput/ Abubilla/ Eurasian Hoopoe): Un exemplar a la zona del Turó dels Castellans (La Roca del Vallès) el 8.2.14 (Abel Julien). Fins a dos exemplars al Club de Golf de Vilalba (La Roca del Vallès) de moment observats fins al 27.2.14 (Abel Julien, Andrés García, Carles Llebaria i Javi Mendoza). Un exemplar a Llinars del Vallès el 26.2.14 (Toni Alonso)

· Delichon urbicum (Oreneta cuablanca/ Avión común/ House Martin): un exemplar al Club de Golf de Vilalba (La Roca del Vallès) junt amb un estol de roquerols el 24.2.14 (Javi Mendoza): PRIMERA OBSERVACIÓ PRENUPCIAL

· Coccothraustes coccothraustes (Durbec/ Picogordo/ Hawfinch): 3 exemplars a Vallromanes el 18.2.14 (Hugo Framis). 6 exemplars a Vallromanes el 25.2.14 (Dani Roca). 2 exemplars a Vallromanes el 26.2.14 (Hugo Framis)

També durant aquest mes de febrer ja s’ha pogut observar els primers tòtils (Alytes obstetricans) i els primers ratpenats (Pipistrellus sp.). Des de fa uns dies també podem observar els ametllers florits per les zones agrícoles de la conca del Mogent.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada