diumenge, 12 de febrer del 2012

Obres gasoducte Martorelles - Figueres

Ja han començat les obres del gasoducte Martorelles – Figueres. El recorregut del gasoducte afecta a diferents municipis de la conca del Mogent (Les Franqueses del Vallès; 6513 m, Cardedeu; 2391 m, Sant Antoni de Vilamajor; 5057 m, Llinars del Vallès; 2272 m).
L’ocupació de les màquines que realitzaran les feines pel soterrament de la canonada i els materials necessaris segons el document de síntesi ambiental del projecte, es preveu que sigui de 29 metres d’amplada, amb els conseqüents moviments de terres i eliminació de vegetació.
En concret, a nivell local, aquestes obres que es preveu que durin fins ben entrada la primavera afectaran a diferents colònies de cria d’abellerol (Merops apiaster), zones de reproducció de diferents espècies de rapinyaires com per exemple al mussol banyut (Asio otus), i d’altres espècies com l’enganyapastors (Caprimulgus caprimulgus) i el siboc (Caprimulgus ruficollis) i a diferents espècies d’amfibis.
A més, l’eliminació de la vegetació ha comportat la desaparició d’una zona de prats i matollar on es podien observar diferents espècies d’orquídies i l’estassada d’una part del bosc de ribera de la riera de Vallforners.
En principi, l’informe recull les mesures correctores i de recuperació de la zona afectada però una vegada finalitzin les obres veurem en que queda tot plegat.

A continuació es mostren diferents fotografies de les obres:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada